Bristena Georgiana Mantu

28.07.2022

Bristena Georgiana Mantu, născută în Galați pe 18.09.1994, este poetă și psihoterapeută psihospirituală. 

Nepoata marelui scriitor Sterian Vicol, Bristena Georgiana se remarcă încă din copilărie prin talentul, sensibilitatea și profunzimea scrierilor sale, ce câștigă premii importante la olimpiadele naționale de limba și literatură română, cât și la limba germană. 

Apoi, liceană la Colegiului Național "Vasile Alecsandri" Galați, profil filologie bilingv engleză, Bristena demonstrează spirit de inițiativă prin organizarea multor activități extrașcolare de dezvoltare personală și public speaking, cât și prin participarea la conferințe Model United Nations și tabere de limbe străine. 

Din 2013, Bristena Georgiana se stabilește în Marea Britanie, urmând cursurile Facultății de Drept King's College London. După numai un an, renunță la acest domeniu, pornind într-o călătorie spirituală și un drum inițiatic de autocunoaștere. Călătorește mult, explorează diverse culturi și religii, cât și modalități de terapie și dezvoltare personală. Prin pasiunile sale se numără poezia sufismului și creștinismului mistic, cât și cunoștințele spirituale asupra existenței umane aparținând tradiției non-duale a filosofiei hinduse Advaita Vedanta. 

În 2019, Bristena urmează pașii milioanelor de pelerini către Santiago de Compostela în Spania, mergând pe jos aproximativ 245 km în 12 zile. 

Bristena descoperă psihosinteza în anul 2018, o psihologie a sufletului ce sintetizează cunoștințele din spiritualitate și le integrează în studiul psihicului uman. Urmează cursurile Institutului de Psihosinteza din Londra, al cărui fondatori, Roger și Joan Evans, sunt ucenici de prima mână ai însuși creatorului psihosintezei, doctorul italian Roberto Assagioli, eminent student al lui Sigmund Freud, dar și contemporan cu Carl Jung. În anul curent, Bristena obține Masteratul în Psihologia Psihosintezei prin lucrarea intitulată "Pelerinajul, Călătorie Psihospirituală întru Realizarea Sinelui". 

Din 2020, Bristena oferă ședințe de psihoterapie oamenilor care trăiesc impasuri, suferințe sau crize identitare și care caută ghidare profesională în rezolvarea și depășirea lor. De asemenea, Bristena organizează diverse activități comunitare pentru bunăstarea și sănătatea psiho-emoțională a femeilor. 

Bristena scrie poezie începând de la vârsta de 14 ani. Apare în nenumărate ediții ale revistei de cultură "Porto-franco" din Galați, cât și în revista "Condeierul Diasporei". Debutează prin volumul bilingv de poezie și jurnal de călătorie, "Chemări Lăuntrice - jurnalul unui pelerin. Inner Callings - a pilgrim's diary", apărut recent la Editura Timpul, Iași. Acest volum întrunește confesiunile, frământările și trăirile sale de-a lungul a 7 ani în care principala sa preocupare se concentrează asupra creării unei identități autentice, bazată pe valori precum iubirea, bunătatea, adevărul, frumosul și caritatea, într-un context al conștientizării sensurilor mai profunde ale vieții, precum și al cumpenei existențiale de care se confruntă astăzi umanitatea. 

Viziunea Bristenei, evidențiată prin cariera să de psihoterapeut, cât și prin pasiunea scrisului, este să aducă speranță și un strop de magie în viața oamenilor, mai ales celor care cred în potențialul unei schimbări pozitive, însă nu dețin cunoștințele sau mijloacele necesare pentru o realiza. Bristena răspunde la dialog poetic și psihospiritual psihoterapeutic pe siteul său www.bristenamantu.com, iar cartea sa se poate comanda prin email la bristenamantu@gmail.com 

La Salonul literar cu cărțile pe masă

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți